Amikor megbirkásodtunk, azt mondta egy juhász, hogy bajban lesz a terelőkutya a tucatnyi mennyiséggel. Úgy is lett. Akármilyen okoska a Rozi, a most éppen 22 fős banda pillanatok alatt képes  szétfröccsenni, bármilyen óvatosan közelít. Na de végre ma! Kiszökött a Jenő soktucat birkája, hehe. A videó keveset árul el, mert két helyről kellett összeszednie Rozikának az állományt, de ahogy lassan hömpölygött a nyáj, ahogy ügyeskedett a kis fekete, azt öröm volt nézni. Olyasmi ez, mint labilis csónak kontra nehezen mozgó anyahajó. Jujj, de élvezte a kis bozontos! Sajnos a videón ő maga nem nagyon látszik, és épp a befordítás maradt le, de rajta volt a témán, elhihetitek.

Azért zárójelben legyen itt, hogy az ünnepek tájékán idén is szép báránypotyogás volt, kilenc anyától 14-en születtek. Ilyenkor február közepén persze már szép nagyok, bár a tornasort nem nagyon tartják a fotó kedvéért sem. Ez itt nyolc ovis, a bölcsisek máshol vannak.

Az idétlen Copy az ikrek közül az egyik lárvát nem akarta elfogadni, de meggyőztük, hogy ez is az övé:

Aranka a szokásos harciassággal és toppantásokkal védte a bébit, aki így most egy fekete pacaként marad meg az örökkévalóságnak.

Amikor már azt hittük, megállt kilencnél a szaporulat, az egyik fiatal jerke március elején okozott meglepetést egy ikerpárral. Jött reggelizni vígan, majd 20 perc múlva szoptatott. 😯 Pár óra múlva a kicsik már az erdőben ugrándoztak a többiekkel. Ugyanez megismétlődött április elején, szintén ikrek születtek.