Hé, te ott! Figyejjé má, hol vannak a csajok? Minek kellett nekünk ide átjönni? Azt sem tudom, merre áll a hátsóm!

Talán emlékeztek, hogy Kiskopi születése elég kalandos volt. Akkor még vagánynak hittük a kiskölköt ezzel a magzatmázas elcsavargással, csak hát kiderült, hogy megint mi voltunk nejlonparasztok. Ugyanis nem önszántából vette a cókmókját, hanem az éj leple alatt valószínűleg a kosok ebrudalták ki a területről a frissen közéjük pottyant betolakodót. Most tudtuk meg, hogy ilyenkor a kosokat el szokták ám különíteni. Atyaég, aztán hova tegyük őket?

Soványdisznó vágtában húzott fel gazduram egy új villanypásztort. Püfölte egész nap a karókat, mert hogy holnapra 17 milli esőt ígértek odafentről. Ezeknek persze ivóvíz is kéne, a csap meg itt most ezen a részen nem volt fagyálló.  Vízszerelés. A pásztornak új trafó. Földelés. Villanyszerelés. Birkák lefelezése. Némelyik talicskán utazott át, mert lecövekelt. Azalatt egy másik bajkeverő elrágta a standard oldalon a villanypásztor vezetékét, mert most nem rázott. Annyira azért nem hülyék ezek.

Nagy nehezen átvittük a kosokat, továbbá egy olyan jerkét, amelyik nem hasas, és ezért folyton piszkálja az anyákat. Az ilyeneknél előfordul, hogy elszereti más bárányát, ezért Aranka is átment a pasikhoz. Aranka és a kosok – mint valami elcseszett rockzenekar, nem? Hát, ez a nap is megvolt, elfáradtunk. De ha már így kéznél voltak a jómadarak, egy kis pedikűr is beficcent.